medpok


sri


durga


MEDITACIJA U POKRETU

Promotivni čas: 1. novembar u 18h

Seminar 9 - 10. novembar (10-13h i 14-17h)

 

Cena radionice: 40 eura

Cena promotivnog časa: 300 dinara

 

Trajanje seminara sve ukupno: 12 sati

 

Seminar će se održati u yoga studiju Sankalpa u Stojana Protica br.48

 

 

 

Biti jedno sa sobom, u yogi, plesu ili jednostavno hodajući, osećaj je koji smo svi doživeli. Osnovni meditativni kvaliteti koje tada doživljavamo su lakoća, jednostavnost, spontanost, kreativnost, sklad. Takvi trenuci spontane meditacije dolaze i odlaze neočekivano, i što više želimo da budu trajni, to kraće traju. Unutrašnje prepreke koje nas odvlace od prisutnosti u sadašnjem trenutku u nama stvaraju osjećaj napora i truda, napetosti i osjećaja nedostatka koji nadoknađujemo novim trudom.

Možemo li se povezati s našim kvalitetima dok je telo u pokretu, dok je naša energija aktivna i učiniti da naš ples, yoga, trčanje, svakodnevica, budu naša meditacija? Na koji način naš trud da budemo drugačiji od onoga što jesmo ometa ono što činimo u trenutku, čini nam nedostupnom našu kreativnost i spontanost, prirodne kvalitete našeg centra?

Prisutnost je onaj kvalitet koji daje život svakom trenutku našeg postojanja, vežbajući ili bivajući na poslu, s drugim ili kad smo sami sa sobom. Kad je nema, svemu što činimo nešto nedostaje. Ona je prvi korak u meditaciju kao vježbanje svesnosti, kao čekanje bez očekivanja.

Koja su vrata za prisutnost i svesnost? Kako to vežbati? Šta je to što nas u tome ometa i koji su naši lični ometači? Kako izbegavamo biti prisutni?

Na ovome seminaru upoznajemo se s vlastitim snagama i izvorima koji nam pomažu da budemo prisutni i meditativni u onome što činimo, kroz telo i razne meditativne tehnike. Pomaže nam da se nosimo s ometanjima uma i ustaljenim šablonama po kojima pristupamo samima sebi i životu.

 

Radionica je namenjena svima koji su zainteresovani za meditativni pristup životu, ne samo kroz meditativne tehnike, već kroz ono čime se bave: yoga, ples ili jednostavno kroz bilo koji trenutak koji im je na raspolaganju.

Na vrlo praktične načine, bavićemo se vežbanjem pažnje i prisutnosti, istraživanjem i razumevanjem ometača koji nas blokiraju i naučiti kako biti opušten u maksimalnoj angažovanosti.

Kad smo prisutni i potpuni u onome što činimo, nemamo potrebu biti bolji nego što jesmo niti upoređivati se s drugima, zadovoljstvo i mir isijavaju iz onoga što činimo i u skladu smo sa samima sobom.

 

"Wei wu wei - delovanje bez napora; akcija bez akcije".

 

Kontakt

mejl:

telefon: 064/174-6918, Marija

SankalpaYoga :: Stojana Protića 48, Beograd :: tel.: +381 (0)64 468 97 97 | +381 63 77 63 703 :: kontakt